tirsdag den 16. februar 2010

Nu vil jeg gå i læsebox

4 kommentarer:

 1. Nysgerrig? Det kan jeg godt forstå :)
  Jamen det er en bog jeg købte på udsalg for kun 39.95 kr. i en boghandel.
  Den handler om baggrunden for dansk films succes i de sidste 10 år, også med henblik på nogle af de film der har været med til at skabe den succes. Man bliver taget med bag kulisserne hos Zentropa og Nimbus Film, og får indblik i hvad der foregår derude i Avedøre til dagligt. Spørgsmålene besvares gennem interviews med instruktører og andre filmfolk. Man får også nogle af de sjove historier med.

  Jeg har været i praktik hos både Zentropa og Nimbus Film, så jeg synes det kunne være spændende at lære endnu mere filmbyen.

  Haha, meget lang kommentar ;)

  SvarSlet
 2. Spændende. Hvordan var din praktik hos Zentropa? Har hørt en del om det nemlig fra en veninde;) Meget blandet.

  SvarSlet
 3. Først vil jeg lige starte med at sige, at det er godt 3,5 år siden jeg var i (folkeskole)praktisk hos Zentropa. Men det var en super spændende og lærerig uge, synes jeg. Jeg fik virkelig indblik i hvordan det er, at arbejde i et firma som Zentropa, hvilket må være noget af en oplevelse. Jamen altså, med en chef der rander rundt i gamle gummisko og slidte cowboybukser, som sætter sig og spiller på trommer en gang i mellem (De har deres eget lille firmaband. Instrumenterne står i foyeren, når man kommer ind). Der bliver sunget morgensang, som er noget alle medarbejdere skal deltage i - man bliver straffet hvis man ikke dukker op, eller bare ikke synger med.
  Men jeg fik lov til at optage en lille film, interviewe nogle medarbejdere, se en film der ikke på det tidpunkt var kommet i biografen, anmelde den og snakke med instruktøren. Derudover prøvede jeg at være "småtter" (bruges om elever under uddannelse) for en dag. Småtter henter fx. ting der skal bruges under produktioner - en slags picholine kan man vel sige.
  Og slutteligt fik jeg en lille sludder med Ålen selv :)

  SvarSlet